Nem tudom, imerős e Nektek az érzés, amikor mondjuk szülinapotokra kaptok valami szuper puccos testvajat, amit legszívesebben kiscicaként nyalogatnátok le a kézfejetekről; vagy átugorva a kenegetést, egyenesen bekanalaznátok, mert olyan az illata, mint a frissen szeletelt trópusi gyümölcssalátáknak. Na, Borsószem királykisasszony barátnőm inspirációjával sikerült legyártani az ehető (és kenhető) verziót.
Hozzávalók:
200g sózatlan vaj
160g cukor
250g passion fruit püré
4 tojás
Elkészítés:
Első lépésben érdemes egy nagyobb fazékban vizet melegíteni, ami fölött majd a krémet tudjátok kevergetni.
Egy nagyobb fém edényben fel kell verni a tojásokat, összedolgozni a cukorral, majd mehet bele a püré is. Mi fagyasztottal dolgoztunk, ezért nem kell megijedni, ha nem ugyanazt a textúrát látjátok magatok előtt, mint a fotón; már amennyiben friss az alapanyagotok. Ezt a három összetevőt kell vízgőz fölött kavargatni addig, amíg körülbelül puding állagú nem lesz. Ne forrásban levő vízre tegyétek a krémet, mert könnyen kicsapódhat a tojás. Ahogy elértétek a megfelelő halmazállapotot, jöhet le a tál a tűzről, és a felkockázott vajat érdemes darabonként, kavargatás mellett beledolgozni.
Innentől kezdve sok dolgunk már nincs, csak türelmesen várni. Én persze melegen lapátoltam befele nagykanállal.
Jó étvágyat!
R
*Borsóval már korábban is dolgoztunk együtt, az akkori munkánkról született bejegyzést itt olvashatjátok.
**A Sas utcai Chef Parade-ban tudtok passion fruit pürét venni kedden és csütörtökön 12-19-ig.
*** És ne felejtsetek el lájkolni Facebookon.