Kanálgép

Friss topikok

Címkék

Kanálgép 2015.03.10. 18:40

Passion fruit vaj

 

Nem tudom, imerős e Nektek az érzés, amikor mondjuk szülinapotokra kaptok valami szuper puccos testvajat, amit legszívesebben kiscicaként nyalogatnátok le a kézfejetekről; vagy átugorva a kenegetést, egyenesen bekanalaznátok, mert olyan az illata, mint a frissen szeletelt trópusi gyümölcssalátáknak. Na, Borsószem királykisasszony barátnőm inspirációjával sikerült legyártani az ehető (és kenhető) verziót.

 

image_162.jpg

 

Hozzávalók:

200g sózatlan vaj

160g cukor

250g passion fruit püré

4 tojás

 

Elkészítés:

Első lépésben érdemes egy nagyobb fazékban vizet melegíteni, ami fölött majd a krémet tudjátok kevergetni.

Egy nagyobb fém edényben fel kell verni a tojásokat, összedolgozni a cukorral, majd mehet bele a püré is. Mi fagyasztottal dolgoztunk, ezért nem kell megijedni, ha nem ugyanazt a textúrát látjátok magatok előtt, mint a fotón; már amennyiben friss az alapanyagotok. Ezt a három összetevőt kell vízgőz fölött kavargatni addig, amíg körülbelül puding állagú nem lesz. Ne forrásban levő vízre tegyétek a krémet, mert könnyen kicsapódhat a tojás. Ahogy elértétek a megfelelő halmazállapotot, jöhet le a tál a tűzről, és a felkockázott vajat érdemes darabonként, kavargatás mellett beledolgozni.

 

image_156.jpg

image_157.jpg

 

Innentől kezdve sok dolgunk már nincs, csak türelmesen várni. Én persze melegen lapátoltam befele nagykanállal.

Jó étvágyat!

R

 

*Borsóval már korábban is dolgoztunk együtt, az akkori munkánkról született bejegyzést itt olvashatjátok.

**A Sas utcai Chef Parade-ban tudtok passion fruit pürét venni kedden és csütörtökön 12-19-ig.

*** És ne felejtsetek el lájkolni Facebookon.

 

image_159.jpg

image_160.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kanalgep.blog.hu/api/trackback/id/tr897255001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ksk 2015.03.10. 23:10:59

This is just supercool!!!
süti beállítások módosítása