Kanálgép

Friss topikok

Címkék

Kanálgép 2014.09.10. 18:46

Ricottás palacsinta kakukkfűvel

Bár lehet itt flancolni kakukkfűvel, meg miegymással, azért félreértés ne essék, nekem is jobban esik bármelyik juharszirupos, ujjnyi vastag tesónál az igazi "ősi" verzió, csak hát persze vannak azok a napok, amikor muszáj villantani. Egy könnyednek éppen nem mondható desszert, ami akár másnap reggelire is jó lehet, ha marad.

image_140.jpg

 

Hozzávalók:

1 és 1/2 bögre liszt

1/2 bögre kukoricaliszt

1 és 1/4 bögre tej

2 ek cukor

1 tk szódabikarbóna

1/2 tk sütőpor

1/2 tk só

1 ek friss kakukkfű

2 tojás

1/2 bögre ricotta

2 ek olvasztott vaj

1 ek méz

1 citrom héja reszelve

 

Elkészítés:

1) Egy nagy tálban keverjétek össze a lisztet, kukoricalisztet, cukrot, szódabikarbónát, sütőport és a sót.

2) Egy másik tálban pedig ugyanígy dolgozzátok el a maradék hozzávalót. Ahogy ezzel készen vagytok, mehet bele a massza a lisztes tálba. Keverjétek csomómentesre, és már lehet is kanalazni a palacsintatésztát a serpenyőbe! 

 

Én a sós karamell mellett némelyik adagot karamellizált barcakkal, némelyiket pedig házi málnás rebarbaralekvárral tálaltam. Jó étvágyat!

 

image_139.jpg

 

 

Ne felejtsétek el lájkolni a blog facebook oldalát, ugyanis ott bővebb infót találtok arról, hogy hogyan nyerhetitek meg az alábbi finomságok egyikét (kesutellabacon dzemcéklás humusz)!

R

image_138.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanalgep.blog.hu/api/trackback/id/tr646686179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása