Bár lehet itt flancolni kakukkfűvel, meg miegymással, azért félreértés ne essék, nekem is jobban esik bármelyik juharszirupos, ujjnyi vastag tesónál az igazi "ősi" verzió, csak hát persze vannak azok a napok, amikor muszáj villantani. Egy könnyednek éppen nem mondható desszert, ami akár másnap reggelire is jó lehet, ha marad.
Hozzávalók:
1 és 1/2 bögre liszt
1/2 bögre kukoricaliszt
1 és 1/4 bögre tej
2 ek cukor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
1/2 tk só
1 ek friss kakukkfű
2 tojás
1/2 bögre ricotta
2 ek olvasztott vaj
1 ek méz
1 citrom héja reszelve
Elkészítés:
1) Egy nagy tálban keverjétek össze a lisztet, kukoricalisztet, cukrot, szódabikarbónát, sütőport és a sót.
2) Egy másik tálban pedig ugyanígy dolgozzátok el a maradék hozzávalót. Ahogy ezzel készen vagytok, mehet bele a massza a lisztes tálba. Keverjétek csomómentesre, és már lehet is kanalazni a palacsintatésztát a serpenyőbe!
Én a sós karamell mellett némelyik adagot karamellizált barcakkal, némelyiket pedig házi málnás rebarbaralekvárral tálaltam. Jó étvágyat!
Ne felejtsétek el lájkolni a blog facebook oldalát, ugyanis ott bővebb infót találtok arról, hogy hogyan nyerhetitek meg az alábbi finomságok egyikét (kesutella, bacon dzem, céklás humusz)!
R