Még mindig az egyszerűség jegyében készültek ezek a kis karfiol falatok is, amelyek elvileg az egészséges pizza alap alternatívái lennének, azonban tekintve a sajt mennyiségét, nagyon maximum csak akkor egyétek lelkiismeretfurdalás nélkül, ha egy zsírszegény opciót használtok.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 bögre reszelt mozzarella
2 tojás fehérje
só, bors, bazsalikom, oregano
2 paradicsom
1 ek sriracha szósz
1 csokor petrezselyem
1 marék bazsalikom
1 ek olivaolaj
1 ek fehér borecet
Elkészítés:
-A karfiolt nyersen apritsátok le egy aprítógép segítségével, azonban arra figyeljetek, hogy ne legyen püré állagú. Gép nélkül is meg lehet oldani, csak a reszelés egy kicsit macerásabb. Ha kész, keverjétek össze a tojással, a sajt felével plussz a fűszerekkel. Kanalazzátok bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssétek 20 percig 200 fokon. Vegyétek ki, tegyétek rá a maradék sajtot, és 250 fokon mehet vissza 5 percre.
-A szósz: egy paradicsomot pürésítsetek, a másikat pedig kockázzátok apróra. Én egyiket sem hámoztam meg előzőleg, de ahogy tetszik! A friss bazsalikomot aprítsátok apróra a petrezselyemmel együtt, majd adjátok hozzá a darabos püréhez a többi hozzávalóval együtt. Sóval, borssal ízesítsétek. A tálalásnál felhasználtam a korábbról megmaradt pisztácia pestot, aminek a receptjét itt találjátok.
Jó étvágyat!
R