Kanálgép

Friss topikok

Címkék

Kanálgép 2014.07.21. 11:12

Sajtos karfiol falatok csípős szósszal

Még mindig az egyszerűség jegyében készültek ezek a kis karfiol falatok is, amelyek elvileg az egészséges pizza alap alternatívái lennének, azonban tekintve a sajt mennyiségét, nagyon maximum csak akkor egyétek lelkiismeretfurdalás nélkül, ha egy zsírszegény opciót használtok.

 

image_57.jpg

 

Hozzávalók:

1 fej karfiol

1 bögre reszelt mozzarella

2 tojás fehérje

só, bors, bazsalikom, oregano

2 paradicsom

1 ek sriracha szósz

1 csokor petrezselyem

1 marék bazsalikom

1 ek olivaolaj

1 ek fehér borecet

 

Elkészítés:

-A karfiolt nyersen apritsátok le egy aprítógép segítségével, azonban arra figyeljetek, hogy ne legyen püré állagú. Gép nélkül is meg lehet oldani, csak a reszelés egy kicsit macerásabb. Ha kész, keverjétek össze a tojással, a sajt felével plussz a fűszerekkel. Kanalazzátok bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssétek 20 percig 200 fokon. Vegyétek ki, tegyétek rá a maradék sajtot, és 250 fokon mehet vissza 5 percre.

 

image_54.jpg

image_55.jpg

 

-A szósz: egy paradicsomot pürésítsetek, a másikat pedig kockázzátok apróra. Én egyiket sem hámoztam meg előzőleg, de ahogy tetszik! A friss bazsalikomot aprítsátok apróra a petrezselyemmel együtt, majd adjátok hozzá a darabos püréhez a többi hozzávalóval együtt. Sóval, borssal ízesítsétek. A tálalásnál felhasználtam a korábbról megmaradt pisztácia pestot, aminek a receptjét itt találjátok.

 

image_56.jpg

 

Jó étvágyat!

R

https://www.facebook.com/kanalgep

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanalgep.blog.hu/api/trackback/id/tr266524155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása