Ma valami szuper egyszerűben gondolkodtam. Egy dolgot tudtam tutira: ebédre szeretnék valami finom és hideg levest enni. Ez meg is volt, azonban még mindig kellett valami, de csak egy harapásnyi. Na ez lett belőle:
Hozzávalók:
1 marék eper felkockázva
1 ek olivaolaj
1 ek balzsamecet
10 dkg kecskesajt
friss bazsalikom
bors
bruschetta vagy pirítós vagy cracker
Elkészítés:
Az olajat és az ecetet (én egy krémesebb változatot használtam) hevítsétek fel magas lángon, majd dobjátok bele a tetcés szerint aprított és mosás után lecsöpögtetett epret. Körülbelül 5-6 percig kavargassátok, változatlanul erős fokozaton, majd a végén ízesítsétek a frissen őrölt borssal. Én a bazsalikom leveleket már csak a legvégén szórtam bele, és félretettem a szószt pihenni, amíg a sütőben elkészítettem a kenyereket egy kis olivaolajjal.
Ilyenek lettek:
Szuper egyszerű, finom és még szép is. Jó étvágyat!
R