Kanálgép

Friss topikok

Címkék

Kanálgép 2014.12.18. 08:17

Trüffel

Nos, gondolom rendkívül sokakat érdekel, hogy ÉN hogyan ünnepeltem a Mikulást (...), csak senki sem merte idáig megkérdezni. Nem csigázlak tovább Titeket, így:

 

image_154.jpg

 

Az a jó ezekben a kis golyócskákban, hogy a végtelenségig variálhatóak. Arról nem beszélve, hogy másnap nem kell bűntudattal átitatott gyomorgörccsel ébrednetek, és azon gondolkoznotok, hogy hogy sikerült már megint ilyen mélyre süllyednetek.

Hozzávalók

1 és 1/2 bögre mandula (én alapból sósat használtam, az egyszerűség kedvéért, így azt utólag már nem adtam hozzá)

1 bögre datolya és vagy aszalt füge (a lényeg, hogy a tetszőleges aránytól függetlenül összességében 1 bögre legyen; természetesen simán működik vagy egyikkel, vagy másikkal)

1 tk vanília kivonat

1/4 bögre kakaópor (ízesítetlen; ez a mennyiség a masszához kell, de én az egyszerűség kedvéért kakaóporba forgattam őket a végén - ezt lehet helyettesíteni tört mogyoróval, ánizsos porcukorral, kókuszreszelékkel, stb.)

2-3 ek sütőtök

2 ek olvasztott kókuszolaj

tetszőleges fűszerek (szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió, ..)

szükség esetén 1-2 kanál víz (főleg, ha a sütőtököt kihagyjátok)

 

Elkészítés

Rendkívül egyszerű; mindent bele kell tenni egy aprítógébe, tetszőleges állagúra aprítani a hozzávalókat; majd kb fél evőkanálnyi masszát kézzel megformálni, és utána kakaóprban megforgatni. Akár 2-3 hétig is elállnak a hűtőben, és tökéletes ajándéknak is egy csinos kis dobozban!

 

Kár, hogy nem szeretem a pezsgőt, mert ehhez azért talán illett volna egy pohárkányi ..

R

 

image_155.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanalgep.blog.hu/api/trackback/id/tr216991161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása