Lehet, hogy csak én nem találkoztam még senkivel, aki notórius Nutella kerülő lett volna, és ezért gondolom úgy, hogy ez tényleg valami olyasmi, amit mindenki szeret; de azt azért szerintem túlzások nélkül kijelenthetem, hogy elég sokan odavagyunk érte. Felreppentek itt a hírek, hogy hamarosan szuperdrága árucikknek fog számítani, azonban sajnos őszintén szólva a házi verzió sem lesz egy low budget alternatíva, mielőtt még valaki itt mogyorókrém vállalkozásba kezdene a recept elolvasása után. Na arról meg nem is beszélve, hogy amúgy nem is Nutellával készültem én Nektek, hanem kesutellával.
(Recept a házi készítésű mogyorókrémhez, ha esetleg ahhoz lenne kedvetek, mert ez is tök jó!)
Kesutella
Hozzávalók:
1 bögre kesudió
225 g étcsoki
4 ek olvasztott vaj (kókuszolaj)
2 ek cukor (kókusz~)
1/2 bögre tejszín (kókusztej, sűrűbb)
1 tk tengeri só
Elkészítés:
1) A kesut 250 fokra előmelegített sütőben kell körülbelül 10-15 percig pirítani. Időnként, 2-3 percenként, rázzátok meg egy picit a tálat, hogy egyenletesebben barnulhassanak:
2) A kesut tegyétek félre hűlni. Gőz felett közben meg kell olvasztani a csokit (ahogy felforrott a víz, én a lábast rögtön le is szoktam venni a tűzről), majd kanalanként adagoljátok hozzá a vajat/kókuszolajat. Ha ezt sikerült szépen eldolgozni, célszerű még most, a hideg (jobb esetben szobahőmérsékletű) tejszín/kókusztej előtt sózni - amennyiben semennyire sem szeretnétek érezni a só darabokat fogyasztás közben, úgy viszont már a gőz fölött éppen olvadozó csokihoz adjátok hozzá. Majd a csokikrémet is tegyétek félre.
3) Egy aprítógép segítségével aprítsátok fel a kesut a cukorral együtt szinte por állagúra, majd harmadolva szépen forgassátok bele az imént elkészített masszába, és készen is van a kesutella!
Ne felejtsetek el követni a facebookon! Addig is jó étvágyát!!
https://www.facebook.com/kanalgep
R