Kanálgép

Friss topikok

Címkék

Kanálgép 2014.09.02. 18:56

Kesutella

Lehet, hogy csak én nem találkoztam még senkivel, aki notórius Nutella kerülő lett volna, és ezért gondolom úgy, hogy ez tényleg valami olyasmi, amit mindenki szeret; de azt azért szerintem túlzások nélkül kijelenthetem, hogy elég sokan odavagyunk érte. Felreppentek itt a hírek, hogy hamarosan szuperdrága árucikknek fog számítani, azonban sajnos őszintén szólva a házi verzió sem lesz egy low budget alternatíva, mielőtt még valaki itt mogyorókrém vállalkozásba kezdene a recept elolvasása után. Na arról meg nem is beszélve, hogy amúgy nem is Nutellával készültem én Nektek, hanem kesutellával.

 (Recept a házi készítésű mogyorókrémhez, ha esetleg ahhoz lenne kedvetek, mert ez is tök jó!)

 

Kesutella

Hozzávalók:

1 bögre kesudió

225 g étcsoki

4 ek olvasztott vaj (kókuszolaj)

2 ek cukor (kókusz~)

1/2 bögre tejszín (kókusztej, sűrűbb)

1 tk tengeri só

 

Elkészítés:

1) A kesut 250 fokra előmelegített sütőben kell körülbelül 10-15 percig pirítani. Időnként, 2-3 percenként, rázzátok meg egy picit a tálat, hogy egyenletesebben barnulhassanak:

image_116.jpg

2) A kesut tegyétek félre hűlni. Gőz felett közben meg kell olvasztani a csokit (ahogy felforrott a víz, én a lábast rögtön le is szoktam venni a tűzről), majd kanalanként adagoljátok hozzá a vajat/kókuszolajat. Ha ezt sikerült szépen eldolgozni, célszerű még most, a hideg (jobb esetben szobahőmérsékletű) tejszín/kókusztej előtt sózni - amennyiben semennyire sem szeretnétek érezni a só darabokat fogyasztás közben, úgy viszont már a gőz fölött éppen olvadozó csokihoz adjátok hozzá. Majd a csokikrémet is tegyétek félre.

3) Egy aprítógép segítségével aprítsátok fel a kesut a cukorral együtt szinte por állagúra, majd harmadolva szépen forgassátok bele az imént elkészített masszába, és készen is van a kesutella!

 

image_117.jpg

image_118.jpg

image_119.jpg

Ne felejtsetek el követni a facebookon! Addig is jó étvágyát!!

https://www.facebook.com/kanalgep

R

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanalgep.blog.hu/api/trackback/id/tr536657461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása