Kanálgép

Friss topikok

Címkék

Kanálgép 2014.08.21. 21:46

Hústorta - azaz "abbahagyhatatlan" csirke

Nos, íme az ígért vendégposzt az én tolmácsolásomban: avagy amikor vendégül lát minket a fotós édesanyuja, és megmutatja nekünk, hogy is van ez kérem szépen. Ezen a szinten a hozzávalóknál már például mennyiségek sincsenek nagyon, mindent csak úgy ézéssel, na de azért egy hozzávetőleges mennyiséget majd megpróbálok felmutatni. Semmi extra, kb sajt meg hús, amihez készítesz egy könnyű salit és azt gondolod, ezen a héten a vasárnap is bűnmentes marad, aztán a következő pillanatban már csak ott ülsz, nem tudod mi történt, ki nyalta ki a tálat előtted, és miért nem tudsz megmozdulni. Addig a fázisig sajnos mi nem jutottunk el, hogy picit kihűlhessen a hústorony, és bemutathassuk Nektek a ténylegesen szeletelhető torta formátumot, no de azt majd szépen otthon mindenki kivárja magának. Hajrá!

image_95.jpg

 

Hozzávalók:

2 pár csirkemell felszeletelve (éjszakára fokhagymás tejbe áztatva)

20dkg bacon

40dkg sajt (a kedvencetek; vagy akár egy kicsi ebből meg egy kicsi abból)

4 tojás (minimum!)

2dl tejszín

liszt, amennyit felvesz

só (ezzel óvatosan a sajt és a bacon miatt)

bors

 

 

Ha esetleg még hezitálnátok, mutatom megint:

image_99.jpg

 

Elkészítés:

Egy magas falú tálat szépen ki kell bélelni baconnel, a felvert tojásba belekeverni a tejszínt és a kívánt mennyiségű fűszereket, sajtot lereszelni, a csirkemell szeleteket pedig lisztben megforgatni. 

image_101.jpg

Ahogy ezekkel megvagytok, mehet a rétegezés. Egy sor lisztbe, majd tejszínes tojásba mártogatott csirke, majd egy sor sajt; csirke, sajt, csirke sajt.. A lényeg, hogy a végén sajttal zárjatok, öntsétek rá a maradék tojást, és a legtetejére pakoljatok még egy sor bacont. Természetesen a fokhagymákat kár lenne kidobni, szoval azokat is nyugodtan tegyétek a rétegek közé. Voilá!

image_100.jpg

 

Mehet is be a sütőbe 200 fokra kb fél órára, vagy amíg szép barna nem lesz. Mi rozmaringos sült céklával, és tzatzikivel ettük.

 

image_94.jpg

image_98.jpg

image_96.jpg

 

Sajnos kénytelenek vagytok engem lájkolni egyelőre (itt), de egy privát üzenetben nyugodtan specifikálhatjátok, hogy egyáltalán nem nekem szól a kedvelet, hanem ezen poszt master chefjének. Jó étvágyakat kívánunk, mert arra komoly szükségetek lesz!

É és R

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kanalgep.blog.hu/api/trackback/id/tr266624435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reeingre 2014.08.22. 15:49:21

Nem muszáj lisztezni a csirkemellet elég ha tojásba és sajtba forgatod. A tuti, ha sima és füstölt sajtot is használsz, illetve az edényt kibéleled bacon-el. :)

Kanálgép 2014.08.22. 16:00:53

@Kala Zsuzsa: Köszönjük! Mivel nem én csináltam, így nagyképűség nélkül mondhatom, hogy egyetértek.

Kanálgép 2014.08.22. 16:06:49

@reeingre: Az szuper, mert akkor amit megspórolok azzal, hogy nem eszem lisztet, pótolhatom bacon-nel, és úgy köret nélkül még diétás is lesz! :) Egyébként az egyszerűség jegyében két (2!!) tállal találtuk magunkat szemben vasárnap, a másikban volt pirospaprika, hagyma es majoranna is. A füstölt sajt meg tökéletes, vagy például én még a pestos sajtot kaptam tuti tippként. De hát ugye ha van, aki megcsinálja..
Köszönöm a tippeket és a hozzászólást!

Krutzifix 2014.08.22. 16:12:11

Ahogy elnézem, nem kell ehhez jó étvágyat! Ez simán lemegy étvágytalanul is! :D

mortullus 2014.08.22. 16:14:47

éljen a vegetáriánizmus!

Kanálgép 2014.08.22. 16:18:34

@Krutzifix: Amúgy Neked van igazad. Azt a 10-15 percet leírni nem tudom, amíg négyen vártuk, hogy az ötödik végre befotózza, és hozzányúlhassunk. A legtürelmetlenebb meg persze én voltam, akinek a blogjához készültek a képek, naná..

2014.08.22. 16:25:03

Én ezt úgy tanultam, hogy felkockázom a csirkét és egy tálban belekeverem a sajtos-fokhagymás-tojásos tejfölbe, majd a baconnel kibélelt őzgerincformába öntöm és azt lefedve kisütöm. Egy-két evőkanál lisztet a tejföl "megkötésére" kellene beletenni, de én azt kihagyom. Egyszóval ugyanez pepitában:) Az őzgerincforma később lehetővé teszi, hogy kiborítva szeletelni lehessen hidegen-félmelegen.

Ami viszont nem megy: a bacon minden alkalommal annyi zsírt enged, hogy az őzgerincformát egy tepsire kell tennem, hogy tudjon hova folyni, de még így is többször le kell kanalazni a felesleges zsírt. Ezzel másnak is meggyűlik a baja?

Feketecsuklya 2014.08.22. 16:27:32

Hasonló recepttel csirkeszárnyat szoktam csinálni, szerintem itt is meg lehet próbálni, igaz, akkor nem lehet szeletelni, csak kiemelni darabokat.

Kanálgép 2014.08.22. 16:31:48

@Egri János, kvíznagymester: Ha nem ragaszkodsz a szeletekhez és a tökéletes külalakhoz, szerintem ez a magas falú edény jó megoldás lehet. Egy próbát megér! Később ezt is lehet amúgy szépen szeletelni, csak persze azt ki kell várni.. és azért nem egy őzgerinc, az biztos!

reeingre 2014.08.22. 20:26:17

@Kanálgép: Nade a bacon mégiscsak jobb mint a liszt. :)Inkább abból legyen több kalória. :) A pirospaprikás-majorannás receptje érdekelne, nagyon jól hangzik. Csakúgy mint a pestos sajtos. Megéheztem. :)

Kanálgép 2014.08.22. 22:37:29

@reeingre: Lisztbe kell tenni majorannát, köménymagot, pirospaprikát, sót és borsot; ez a verzio bacon mentes, a tál libazsírral volt kikenve. Karikára vágott hagyma kell még hozzá, amit szintén meg kell forgatni a lisztes keverékben, csak úgy, mint a húst. Alulra megy a csirke, fölé a hagyma, majd minderre rá kell önteni az olajos, fokhagymás és tetszés szerint pirospaprikás tejfölt; zárásként pedig mehet egy jó nagy adag füstölt sajt.

anyuli 2014.08.23. 05:50:30

Hajnalok hajnalán egy ilyen kajába belefutni............ már most korog a gyomrom. Szóval már tudom mi lesz a mai ebéd! :)
süti beállítások módosítása