Kanálgép

Friss topikok

Címkék

Kanálgép 2014.08.20. 12:45

Csoki baconnel és whiskeyvel

Köztudott, hogy ünnepnapokon és vasárnaponként az ételek kalóriatartalma nullázódik, ezt kihasználva szeretném bemutatni Nektek ezt a szörnyeteget. Egy rendkívül férfias desszertről van szó, és most kivételesen egy kiskanállal sem csökkentettem az előírt mérgek mennyiségeit. Nem igazán vagyok egy pillecukor fan - bár a textúráját viccesnek tartom - azonban ennek ellenére azt sem hagytam ki az első próbánál. A másodiknál viszont ki fogom, a bacon mennyiségét pedig minimum triplázom.

image_93.jpg

 

Hozzávalók:

360g étcsoki (85%-os kakaótartalmút használtam)

2 marék pillecukor

4cl whiskey

200g cukor

80g vaj

100ml tejszín

3 csipet só

100g bacon

 

Elkészítés:

1) A csokit gőz fölött meg kell olvasztani, majd a felét beleönteni egy sütőpapírral kibélelt, körülbelül 12x20cm-es téglalap alapú tálba, legalábbis én ilyet használtam. A mélysége legyen minimum 3 cm. Amennyiben csak nagyobb tálaitok vannak, úgy sajnos növelnetek kell a zeró kalóriás hozzávalók mennyiségét. A maradék csokit tegyétek félre, lehetőleg hagyjátok a vizzel teli fazék tetején. A tálat a csoki felével tegyétek be a fagyasztóba.

2) A pillecukrot, ugyanúgy, mint ahogyan majd a karamellnél a sima cukrot, magas lángon meg kell olvasztani. Ahogy elkezd pókhálóvá alakulni a cukor kavargatás mellett adjátok hozzá a whiskeyt, majd addig forraljátok tovább, amíg krémes állagú nem lesz. Aztán mehet ez is a már lehűlt csokira, és vissza a fagyóba.

3) Jöhet a karamell, amiből én egyenesen sósat csináltam, mert imádom. Fel kell hevíteni a cukrot (célszerű egy magasabb falú edényt használni, mert rendkívül fájdalmas tud lenni a kifröccsenő forró cukorszirup), amint eléri a folyékony halmazállapotot, le kell venni a tűzről, majd kb harmadolva hozzáadni a vajat, miközben folyamatosan kavargatjuk egy kézi habverővel. Ha ez meg van, mehet vissza a tűzre, kavarjátok hozzá a tetszőleges mennyiségű só felét, majd öntsétek bele a tejszínt. Addig kavargassátok, amíg el nem éri a massza a kívánt állagot. Én a maradék tengeri sót csak később tettem bele, amikor egy picit már kihűlt, hogy érezhetők legyenek a kis darabkák. Nem használtam fel teljesen a sós karamellt, de ennél kisebb mennyiségekkel már lehetetlen lett volna dolgozni, és igy legalább éjszaka tudtam belőle csak úgy kanalazgatni. Kb 20 perc pihenő után mehet egy rétegnyi a karamellből a pillecukor tetejére, és most már elég csak a hűtőbe tenni a szinte kész finomságot.

4) Amennyiben megszilárdult volna a csokoládé, úgy helyezzétek vissza a lábassal együtt a tűzre, miközben elkészíthetitek a bacon chipseket. Ahogy ez meg van, mehet a maradék csoki is a karamell tetejére, mint negyedik réteg, majd szórjátok rá a bacont, és egy fél órára tegyétek vissza a hűtőbe.

 

Jó étvágyat! 

R

image_91.jpg

image_92.jpg

https://www.facebook.com/kanalgep

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kanalgep.blog.hu/api/trackback/id/tr996620337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása